10 Octombrie 2017Sursa: IPJ BUZAU

BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din data de 6 - 8 octombrie

Dosar penal întocmit de poliţiştii din cadrul Biroului A.E.S.P.

În seara zilei de 6 octombrie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor rutieri, au identificat în trafic două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Ca urmare a depistării în trafic, s-a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani ar fi transportat 1750 bucăţi de cartuşe de calibrul 12, fără a deţine documente de provenienţă pentru acestea.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana mai sus menţionată ar fi achiziţionat cartuşele fără documente legale de la un armurier autorizat.

De asemenea, pe raza municipiului Râmnicu Sărat, a fost depistat în trafic un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, care ar fi transportat cu un autoturism 7 arme letale de vânătoare.

În urma verificării armelor, s-a constatat faptul că acestea nu figurează ca fiind înregistrate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, totodată fiind ridicate cele 1750 de cartuşe şi cele 7 arme de vânătoare.

 

 

 

Indisciplina în trafic sancţionată de poliţiştii rutieri

 

În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în rândul participanţilor la trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 66.400  de  lei.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au reținut 20 de permise de conducere. 10 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cea mai mare viteză -166 km/h - fiind înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în localitatea Grebănu, la volanul autoturismului fiind depistată o buzoiancă în vârstă de 40 de ani.

Totodată, alte 10 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

De asemenea poliţiştii rutieri au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (23), pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice(12) sau pentru oprirea ori staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(7), dar şi în cazul a 24 de pietoni şi 21 de  biciclişti şi căruţaşi care nu au respectat prevederile legale.

Tot în această perioadă, poliţiştii au întocmit două dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost concentrația alcoolică înregistrată în cazul unui bărbat de 24 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe raza comunei Berca).

 

 

 

 

 

 

 

 

Accident de circulaţie

 

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, a fost sesizată producerea unui accident rutier pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău.

Din primele verificări efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Bucureşti, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcţia Focşani către Bucureşti, pe un sector de drum în curbă a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a derapat şi pătruns pe sensul opus de deplasare şi a fost lovit în partea din spate de un microbuz care efectua transport public de persoane pe ruta Bucureşti – Chişinău şi la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Chişinău .

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului, a doi pasageri din acesta, cu vârsta  de 5 şi 27 de ani, precum şi a doi pasageri din microbuz, cu vârsta de 29 respectiv 32 ani, care au fost transportaţi la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările.

Respectaţi regulile de circulaţie !